Шампионът на Англия Лестър продължава със загубите и вече нареди 5 поред, след като падна с 0:2 при визитата си в Суонси. 

Лисиците отново не успяха да се разпишат, като нямат гол в първенството през 2017-а година и с 21 точки са на 17-о място. В същото време Лебедите продължиха със силното си представяне при Пол Клемънт и с 24 точки се изкачиха на 15-а позиция. Те спечелиха за 4-и път в последните си 6 мача от първенството. 

Уелсците вкараха головете в последните 10 минути на първото полувреме. Първо Федерико Фернандес отклони с глава една избита топка и Алфи Моусън със страхотен удар от  въздуха простреля Каспер Шмайхел. 

В добавеното време на първата част грешка на вратаря на гостите и на Марк Олбрайтън даде възможност на левия защитник Мартин Олсон да нахлуе в наказателното поле и да вкара с удар в близкия ъгъл. 

След паузата Ислам Слимани пропусна две добри възможности за Лестър, който обаче така или иначе бе надигран. „Невероятно е. Започнахме добре, но те ни вкараха при първия си точен удар и след това стана трудно. Не само че получаваме голове, но не можем и да вкарваме. Трябва да се съберем, за да решим проблемите” заяви мениджърът Клаудио Раниери. 

Колегата му Пол Клемънт пък не можеше да не бъде доволен. „В момента наистина сме в добра форма. Дори и срещу Манчестър Сити можехме да вземем нещо. Работим здраво, но просто залагаме на основните неща без да услогжняваме нищо” коментира той.