Лестър записа шестата си поредна победа под ръководството на Крейг Шекспир, като този път се справи с последния Съндърланд с 2:0 у дома. 

Лисиците са направо друг отбор след раздяата с Клаудио Раниери и петте им последователни успеха в първенството подобриха актива им до 36 точки, като ги изкачиха на 10-о място и отдалечиха на 9 от опасната зона. 

Успехът дойде с голове през второто полувреме, а Черните котки отново не успяха да се разпишат. За последно те вкараха преди два месеца и с 20 точки на практика са сигурни изпадащи, тъй като изостават на 8 точки от спасението 8 мача преди края. 

Домакините не бяха на ниво през първото полувреме, но след почивката се подобриха, като мениджърът Шекспир също свърши своята работа, пускайки в игра Марк Олбрайтън и Ислам Слимани, което се оказа и повратния момент. 

Двамата комбинираха за първия гол в 69-ата минута, когато алжирецът се разписа с глава. В 78-ата Джейми Варди отбеляза в трети пореден двубой, за да затвърди триумфа, като асистенция отново бе на Олбрайтън.