Тотнъм направи сензационен обрат в последните минути, за да остане на 7 точки от лидера Челси и да съхрани надеждите си за титлата. 

Шпорите губеха дълго време срещу Суонси и не играеха добре, но с попадения за 7 минути в края успяха да спечелят в южен Уелс с 3:1. Хората на Маурисио Почетино имат 65 точки и поне изглеждат сигурни за четворката. 

Уейн Раутлидж даде аванс на Лебедите още в 11-ата минута, разписвайки се отблизо, след което домакините имаха предимство в дълго периоди от мача, но не успяха да го оползотворят. 

В края класата на Тотнъм си каза думата. Деле Али изравни в 88-ата минута, след като подаване на Ериксен бе отклонено на пътя му, а в 91-ата Хюн Мин Сон реализира ключовия втори гол. 

Този развой срина домакините, които получиха и трето попадение, дело на Кристиан Ериксен, който отбеляза с фалцов удар в 94-ата минута и така затвърди петата поредна победа на лондончани. 

Поражението прати Суонси в зоната на изпадащите, тъй като Хъл спечели. Лебедите са 18-и с 28 точки  като от последните си 4 мача взеха само точка и са силно застрашени от изпадане.