Уест Хям записа първия си триумф във Висшата лига от два месеца насам, след като надви Суонси с 1:0 у дома и с 36 точки се отдалечи на 8 от зоната на изпадащите. 

Чуковете застрашително се смъкнаха в подреждането след 5 поредни загуби, но сега надвиха пряк конкурент за спасение и спечелиха за първи път от началото на февруари. 

Шейку Куяте отбеляза ключовия гол малко преди почивката, когато се възползва от подаване на Робърт Снодграс и вкара и реализира със страхотен удар от около 25 метра. 

Лондончани доминираха през този период и заслужено поведоха, но след нея ситуацията се промени и гостите можеха и да изравнят, но силният удар на Лусиано Нарсинг профуча малко над вратата. 

Поражението остави Лебедите в опасната зона с 28 точки, като удължиха своята лоша серия на 5 мача без победа, като пораженията в тези срещи са 4, а отбелязаните голове в тях само 2. 

Мениджърът на победителите Славен Билич със сигурност е бил най-щастливият на стадиона, а капитанът Марк Нобъл, който също бе замесен в ситуацията при гола, записа своето участие №400 с екипа на клуба.