Бившият любимец на феновете на Мидълзбро Фабрицио Раванели е на мнение, че може да помогна на отбора да се върне във Висшата лига. 

Боро изпадна след само един сезон в елита и все още не е ясно кой ще замени за постоянно Айтор Каранка. Временният бос Стив Агню вече е провел разговори с президента Стив Гибсън, но за позицията се спрягат още Гари Монк и Найджъл Пиърсън. 

Раванели обаче вярва, че той също би свършил добра работа, въпреки че няма почти никакъв опит в треньорската професия и до момента е водил единствено младежкия тим на Ювентус и Аячо през 2013-а. 

„Бях много разочарован от изпадането на Мидълзбро, но сега е важно да се започне на чисто. Необходимо е клубът да покаже амбиция, защото тимът има потенциал за е в Топ 10 на Висшата лига. Бих се радвал да получа шанс да стана мениджър на клуба и ако Стив Гибсън ми се обади ще бъде страхотно” каза Раванели. 

Бившият нападател, известен с прякора си Бялото перо, бе част от Боро през сезон 1996-97, като вкара 33 гола в 52 и помогна на състава да стигне до финалите за Купата на Лигата и в ФА Къп, но пък изпадането от елита означаваше край на престоя му на „Ривърсайд”. 

„За Мидълзбро винаги ще има място в сърцето ми. Имах страхотни моменти в клуба, а и бях един от първите италианци, които отидоха да играят в Англия. Обичам феновете, които са страхотни и се надявам, че един ден отново ще преживея специални моменти там” добави Раванели. 

„Искам отново да работя като треньор. Периедът ми в Аячо бе кратък, но аз му се насладих и сега желанието ми е отново да започна, но като направя правилен избор, така че защо не Мидълзбро?”.