Арсенал спечели трофея „Къмюнити Шийлд”, с който се открива по традиция сезона в Англия, след като надви Челси след дузпи на „Уембли”. 
 
След 90 минути резултатът бе 1:1, но при наказателните удари Артилеристите бяха изключително прецизни и не допуснаха грешка, за да стигнат до отличието, което не се цени особено, но при всички положения носи позитивни емоции на победителя. Триумфът е трети в последните 4 сезона за хората на Арсен Венгер. 

Съставите бяха очаквани, като за Челси Алваро Мората започна на пейката, а нападението водеше Миши Батшуай. Педро стартира, а и Моузес бе в състава. Азар  и Бакаойоко лекуват контузии, а Коста е пред напускане. 

За Арсенал липсваха Алексис Санчес и Месут Йозил, които дори не бяха в групата. Лаказет водеше атакат, а освен него в предни позиции се появиха Дани Уелбек и Алекс Айоби. Сеад Колашинац стартира на пейката.    
 
Арсенал започна добре и в 7-ата минута Айоби преодоля Давид Луиз и намери Лаказет, който обаче не успя да стреля, като топката се удари в ръката му. Малко по-късно Уелбек стреля с глава в ръцете на Куртоа. 
 
Артилеристите определено стояха по-добре, като Сините се затрудняваха да установят контрол върху топката. В 22-ата минута Лаказет стреля в гредата при една атака и шансът покри Челси в тази ситуация. 
 
В 28-ата минута Мертезакер се сблъска с Кейхил и след като бе окървавен, се наложи да бъде сменен от новото попълнение в защита Сеад Колашинац. В 35-ата минута Педро накара Чех да спасява удара му при една добра ситуация за Челси. 
 
Като цяло хората на Венгер бяха по-добри, не съумяха да стигнат до попадение и така паузата дойде при 0:0. Веднага след нея обаче Сините вкараха. Виктор Моузес се измъкна зад защитата, овладя и реализира първия си гол от ноември миналата година. 
 
Арсенал опита да отговори и Елнени принуди Куртоа да спасява удар му, а след това Луиз спрая Уелбек при едно положение. В 76-ата минута Джака отправи много опасен удар, но Куртоа с върха на пръстите си успя да избие в последния момент. 
 
В 80-ата минута стана интересно, тъй като Педро бе изгонен за опасно влизани с бутоните срещу Елнени и Арсенал се възползва. Сеад Колашинац засече с глава центрирането от свободен удар и изравни, за да ознаменува дебюта си с гол и да доведе нещата до изпълнение на дузпи, които пак бяха изпълнени по схема 1-2-2.  
 
Така Кейхил вкара в началото, а Уолкот и Монреал бяха прецизни за Артилеристите. Последваха и ключовите изпълнения, като Куртоа прати топката в облаците, а веднага след това Алваро Мората стреля покрай вратата. Окслейд-Чембърлейн и Жиру не сбъркаха и така Арсенал триумфира след 4:1. 
 
Челси – Арсенал 1:1 (1:4 след дузпи)
 
0:1 Моузес 46
1:1 Колашинац 82
 
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Давид Луис, Кейхил, Моузес, Фабрегас, Канте, Алонсо (79 Рюдигер), Уилиан (82 Мусонда), Педро, Батшуай (74 Мората)
Арсенал: Чех, Бейерин, Холдинг, Мертезакер (33 Колашинац), Монреал, Окслейд-Чембърлейн, Елнени, Джака, Уелбек, Айоби (66 Уолкот), Лаказет (66 Жиру)