Гилфи Сигурдсон отбеляза гол-шедьовър, за да ознаменува първия си мач като титуляр за Евертън и да класира тима в групите на Лига Европа, след 1:1 срещу Хайдук Сплит. 

Карамелите бяха спечелили преди седмица с 2:0 у дома, но сега изостанаха малко преди почивката, когато Йосип Радошевич реализира с далечен удар, за да върне надеждите на хърватите. 

16 секунди след почивката обаче, исландецът видя, че вратарят на домакините Данте Стипица е напуснал голлинията си и го прехвърли с фантастичен удар от около 50 метра, за да прати отбора си в следващия етап. 

При това изпълнението бе изключително трудно, тъй като Сигурдсон бе в дясната част на терена и успя да изстреля топката от въздуха, почти падайки на земята. 

Така той започна бързо да изплащна похарчените за него 45 милиона паунда и показа, че може да се превърне в ключова фигура за състава на Роналд Куман, който иска да бъде претендент за Топ 4. 

Вратарят Джордън Пикфорд, за когото също бяха дадени доста пари, спаси дузпа след това отразявайки удара на Ахмед Саид и по този начин не допусна отборът му да загуби срещата.