Сезонът за закъсалия Кристъл Палас се развива от лошо към по-лошо, след като стана ясно, че лондончани губят топнападателя си за доста време. 

Орлите, които са последни с 6 загуби от 6 мача и без отбелязан гол до момента, ще трябва да се оправят без Кристиан Бентеке поне за месец и половина. 

„Той има увредени връзки на коляното и смятаме, че няма да може да тренира най-малко 6 седмици“ заяви мениджърът Рой Ходжсън, което на практика означава, че белгиецът ще отсъства още повече и в най-добрия случай ще се върне в края на ноември. 

Бентеке пострада при загубата от Манчестър Сити миналия уикенд и първоначалните прогнози бяха, че не става въпрос за чак толкова сериозен проблем. Впоследствие обаче стана ясно, че нападателят ще отсъства доста дълго време. 

При положение, че Уилфред Заха все още не е готов, опциите за Палас в атака не са никак много, тъй като чистите нападатели остават Конър Уикъм и Фреди Ладапо, като първият не е играл от 10 месеца, а вторият няма мач във Висшата лига. 

Утре лондончани гостуват на Манчестър Юнайтед в двубой от 7-ия кръг и нищо добро не ги чака отново предвид отличната форма на Червените дяволи и неспиращия да вкарва Ромелу Лукаку.