Закъсалият в английската Висша лига отбор на Кристъл Палас ще бъде отново без нападателя си Кристиан Бентеке за следващите четири или пет седмици. Бентеке продължава да се възстановява от контузия на коленни връзки, потвърди мениджърът на тима Рой Ходжсън.

26-годишният белгийски национал не е влизал на терена от миналия месец, когато напусна принудително терена по време на поражението от Манчестър Сити с 0:5.

Очакванията в момента са Бентеке да бъде извън терена в следващите четири или пет седмици, но като имаме предвид, че след 23-и септември прогнозите бяха за 8 седмици, то ние вървим в правилната посока, заяви Ходжсън преди домакинското с Уест Хям.

Опитният специалист заяви, че корейският полузащитник Ли Чун-йон, който напусна терена по време на поражението с 1:4 от Бристъл Сити във вторник, както и Джеймс Макартър, също са под въпрос за лондонското дерби.

"Чунги (Ли Чун-Йон) има лош удар в мускула и по-късно днес ще премине скенер, за да се види състоянието му ден преди двубоя. Макартър цяла седмица е при лекаря и рехабилитаторите, така че се надяваме да се възстанови за двубоя, добави треньорът.

За него поражението за Купата на Лигата не е кой знае каква драма, тъй като позволява на футболистите да се фокусират върху важната цел, а именно оцеляването във Висшата лига. Палас е на последното 20-о място само с една победа от 9 мача.

"Ние сме аут за Купата на Лигата и можем да се фокусираме върху срещите в първенството. А предвид нашия точков актив, всеки двубой ни е за победа на всяка цена. Вярвам в отбора и се надявам, че те също вярват в моите методи, добави Рой Ходжсън.