Роберто Ди Матео е готов да се върне във футбола като старши треньор и е отворен да изслуша нови предложения от Европа, заяви бившият мениджър на Челси.

Италианецът спечели Шампионската лига с Челси през 2012-а година, а също така се представи на добро ниво и в първенството на Чемпиъншип, като през 2010-а година изведе Уест Бромич до промоция във Висшата лига.

Но 47-годишният Ди Матео е без ангажименти след уволнението си от Астън Вила точно преди една година. Той заяви, че вече е отхвърлил няколко предложения, но чака правилното и подходящо предизвикателство, за да се завърне край тъчлинията.

"Чувстваш го, след като един път вече си го имал. Чувстваш, че отново трябва да изпиташ огъня вътре в тебе. Търся новото си предизвикателство, новият ми отбор. Просто е въпрос на време, заяви Дио Матео пред телевизия Скай Спортс.

"Наистина имах доста предложения. Всъщност, колкото повече казвате, че не се интересувате от тази работа, толкова повече ви се обаждат, заяви още италианецът, който през 2015-а година напусна Шалке'04 след като класира тима на 6-о място или в Лига Европа.

"Да работиш в Бундеслигата е удоволствие, предвид наличието на толкова много млади играчи, които всъщност имат възможностите да играят в първия отбор. Беше страхотно за мене.

"Говоря няколко езика и винаги се стремя да уча и разширявам хоризонтите си, така че съм отворен за оферти, завърши Роберто Ди Матео.