Борнемут се нуждае от дълбочина в състава и ротация, за да оцелее в елита на английското първенство, заяви мениджърът Еди Хауи в интервю за Дейли Ехо. Въпреки че победиха с 1:0 Нюкасъл през уикенда, "черешките" са само на точка пред намиращия се сред изпадащите Уест Хем. С още една точка назад е Суонси Сити, а Кристъл Палас е далеч назад на дъното.

"Футболистите от мача с Нюкасъл играха много добре и мисля, че ще притежаваме страхотен състав, ако успеем да вкараме всички във форма. Настоящите ни футболисти изиграха огромна роля за възхода на клуба, но това е Висшата лига и тя изисква дълбочина в състава. Няма как да не залагам на ротация", заяви Еди Хауи в интервю за Дейли Ехо.

Борнемут ще бъде изправен пред битка за оцеляване до края на сезона в английското първенство, въпреки че се измъкна от зоната на изпадащите с победата с 1:0 срещу Нюкасъл в събота.  "Някои от ключовите ни играчи не са в оптимална форма, но на това ниво е много трудно да бъдеш в такава през целия сезон. Играчите ни обаче трябва да се доказват всяка седмица. Те трябва да се борят за мястото си в отбора мач след мач", добави той.