Новакът в английския елит Брайтън ще счупи трансферния си рекорд, след като се е разбрал със Селтик за привличането на младежкия национал на Франция Муса Дембеле. 

Според „Скай Спортс“ Чайките ще платят за играча 18 милиона паунда, като се очаква сделката скоро да бъде финализирана и нападателят да пристигне на южния бряг в самото начало на 2018-а година, ако разбира се се съгласи от шампиона на Шотландия да премине в отбор, чийто приоритет е оцеляването в Англия. 

21-годишният Дембеле, който е продукт на школата на ПСЖ, блесна във Фулъм, преди да замине за Шотландия преди година и половина. Той вкара 32 гола в 49 мача в първия си сезон в отбора, а през този се разписа 8 пъти в 19 срещи, като и в двете кампании обаче имаше контузии. 

В Брайтън се надяват, че трансферът ще приключи успешно и ще имат на разположение млад нападател с потенциал, с който тимът ще се утвърди във Висшата лига. До момента хората на Крис Хютън се справят добре при първото си участие на най-високото ниво от 34 години, като имат 21 точки от 19 мача, но все пак са само на 5 от зоната на изпадащите.