Голмайсторът на Саутхямптън Чарли Остин ще пропусне най-малко два месеца от сезона заради контузия.

Нападателят получи разтежение в задната част на бедрото и напусна принудително терена в 79-ата минута срещу гостуващия Хъдърсфийлд във Висшата лига на 23 декември.

Преди това в 24-ата минута Остин беше извел домакините напред с петия гол в последните си седем мача от шампионата, но след малко повече от час игра гостите се добраха до крайното 1:1 с попадение на Лоран Депоатр.

"Чарли ще отсъства по-дълго от първоначалните прогнози. Той премина нови медицински изследвания за уточняване на степента на контузията и новините не са добри. След допълнителните тестове очакваме той да пропусне минимум следващите два месеца. Това е много жалко, защото той точно започна да навлиза в оптимална форма", коментира мениджърът на южняците Маурисио Пелегрино.

Това по всяка вероятност ще наложи привличането на нов нападател през януари, тъй като Пелегрино разполага само с Маноло Габиадини и Шейн Лонг на върха на атаката, ката ирландецът все още не се е разписвал през този сезон.

 Саутхямптън е в тежка серия от седем мача без победа във Висшата лига и заема 14-ото място с 19 точки, само на 2 точки над зоната на изпадащите.