Пореден скандал избухна между мениджърите на Челси и Манчестър Юнайтед – Антонио Конте и Жозе Моуриньо.

Двамата използваха грозни епитети един за друг, като всичко започна от изказване на Специалния, който индиректно нарече италианеца "клоун". "Това, че не се държа като клоун, не означава, че съм загубил страстта си към футбола", заяви португалецът, запитан на въпрос защо в последно време се държи по-сдържано край тъчлинията.

Думите му не остана нечути от Конте, който си изпусна нервите и отвърна. "Как се нарича състоянието, когато започнеш да забравяш какво си говорил и как си се държал в миналото? Старческо слабоумие, това е. Да погледне себе си в миналото, може би е имал себе си предвид с думата клоун".

Моуриньо обаче не остана длъжен и припомни сезон 2012/13, когато Конте водеше Ювентус и беше наказан с четиримесечна дисквалификация, защото не е съобщил за уреден мач през 2011 г. "Правил съм грешки, всеки греши, няма безгрешни хора. Но това, което никога не ми се е случвало и няма да ми се случи, бъдете сигурно, е това да бъда наказан за уговорени мачове".

Моуриньо и Конте са в обтегнати отношения още от миналия сезон, когато Специалния обвини италианеца за бурна радост по време на мача Челси – Юнайтед, спечелен от домакините от "Стамфорд Бридж" с категоричното 4:0.