В Хъдърсфийлд отпразнуваха подобаващо оцеляването си във Висшата лига, след като снощи стигнаха до 1:1 на терена на Челси и си гарантираха елитния статут и за новия сезон. 

„Момчетата решиха, че искат да се върнат у дома с автобус, за да могат да изпият по няколко бири, така че отменихме полета си” обясни мениджърът Дейвид Вагнер, чийто панталони в един момент се смъкнаха по време на радостта. 

„Надявам се, че това не се е видяло по телевизията, тъй като физическата ми форма не е такава, каквато трябва да бъде” добави щастливият бос, който разпусна в почивка играчите си за 48 часа и на практика отписа последния двубой с Арсенал. 

„Мисля, че това е по-голямо постижение от спечелването ни на промиция миналата година. Мнозина смятаха, че със сигурност ще изпаднем, но този тим показа страст, желание и амбиция, за да постигне нещо голямо” каза още босът. 

Хъдърсфийлд има само една победа в последните си 9 мача, спечели само 3 от предишните си 19, но все пак успя да постигне един от най-големите успехи в историята си.