Както се очакваше Евертън обяви официално уволнениено на мениджъра Сам Алърдайс, който имаше договор с Карамелите и за следващия сезон. 

Решението е било взето на среща на борда на директорите и е било съобщено на мениджъра лично от главния акционер Фархад Мошири днес преди обед. 

Очаква се обаче той да получи по-голямата част от парите си за оставащата година от контракта си, което означава, че ще прибере добра сума, тъй като заплатата му е 6 милиона паунда. 

"От името на Президента, Борда на директорите и г-н Мошири, бих искал да благодаря на Сам за работата, която свърши през последните месеци. Той ни донесе стабилност и ние сме му много благодарни. Преценихме обаче, че за дългосрочните ни планове е по-добре да назначим нов мениджър през това лято" заяви изпълнителният директор Денис Барет-Баксендейл. 

63-годишният Алърдайс изведе мърсисайдци до 8-о място в крайното класиране за сезона, като Евертън загуби само 2 от последните си 9 срещи. Очаква се на негово място да бъде назначен Марко Силва.