Бившият мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се очаква днес да бъде потвърден официално за наставник на Уест Хям, като ще наследи Дейвид Мойс. 

През уикенда специалистът се раздели с китайския си тим Хъбей Чайна Форчън, но на практика веднага ще получи нова работа и ще започне да мисли как да подобри Чуковете, което през последната кампания бяха замесени в борбата за оцеляване. 

През 2014-а Пелегрини изведе Гражданите до титлата, като ги водеше между 2013 и 2016, но договорът му не бе подновен заради привличането на Пеп Гуардиола. 

Чилиецът, който носи прякор Инженера, има предостатъчно опит, след като е работил дълго време и в Испания, където води и Реал Мадрид, макар и само за един сезон. 

Очаква се веднага след назначаването си Пелегрини да опита да доведе и първия нов играч при лондончани, които имат интерес да вземат Яя Туре, който сега е свободен агент. 

С полузащитника вече дори са проведени разговори, но високите му изисквания за заплата не са допаднали на Чуковете. Пелегрини обаче е в отлични отношения с него и си твърди, че ще опита да го убеди да намали претенциите си и да подпише с Уест Хям.