Eвертън очаквано потвърди, че е постинал споразумение с Ди Си Юнайтед за трансфера на Уейн Руни, който също изрази задоволството си от трансфера. 

Американците отдавна преговаряха за нападателя, който все пак се надяваше, че влиза в сметките на новия треньор Марко Силва, което обаче не стана, така че ще продължи кариерата си отвъд Океана. 

Договорът на Руни ще бъде за 3 години и половина, като ще влезе в сила от 10 юли, когато отваря трансферния прозорец в американската лига. 

"Страхотно е, че преминавам в Ди Си Юнайтед в един толкова вълнуващ момент от клубната история, заради скорошното откриване на новия стадион. С отиването си в Америка и МЛС изпълнявам още една своя амбиция и както винаги съм правил ще дам максимума от себе си за отбора" заяви Руни. 

Той вече е получил работна виза и до края на седмицата може да започне да тренира с новите си съотборници. Дебютът му най-вероятно ще бъде на 14-и юли срещу Ванкувър Уайткепс при откриването на новия стадион на отбора "Ауди Фийлд", който е с капацитет 20 000 места.