Един от най-добрите английски нападатели в историята - Алан Шиърър обяви, че отборът разчита твърде много на титулярите и снощи резервите не са използвали шанса си. 

Срещу Белгия Гарет Саутгейт направи множество промени, но играта определено не се получи и Трите Лъва паднаха с 0:1, а Маркъс Рашфорд, който водеше атаката, изпусна най-доброто положение. 

"Очаквах той да вкара, когато излезе срещу Тибо Куртоа. Това са възможности, които не трябва да бъдат пропускани, ако искаме да стигнем далеч. В следващите срещи може да имаме по една такава възможност и трябва да я използваме" заяви Шиърър в колонката си във вестник "Сън". 

"Маркъс не използва шанса си, така че очаквам Рахийм Стърлинг отново да бъде титуляр, тъй като със скоростта си той носи проблеми на съперниците. Затова си мисля, че мениджърът ще се върне към отбора от мача с Тунис, като единствената въпросителна е Деле Али или Лофтъс Чийк в средата на терена" добави той. 

"Дани Роуз не бе убедителен и това се видя при гола на Янузай. Гарет направи 8 промени, които бяха твърде много, тъй като се видя, че  качеството в играта не е същото, така че явно нямаме широчината, която мислим, че имаме. Това бе шанс за останалите играчи, който никой не използва". 

"Притеснявам се това поражение да не се окаже фатално и да се развали настроението в отбора. Мачът бе доста странен и приличаше на тренировъчен, тъй като нито ние, нито те, опитваха да го спечелят. Сега обаче знаем, че резервите на Белгия са по-добри от нашите". 

"Естествено разбирам мотивите на Гарет. Сега ни предстои мач с Колумбия и не мисля, че има нещо, от което трябва да се плашим. Трябва да мислим за мача във вторник и момчетата, които сега не играха, е необходимо да се представят по възможно най-добрия начин" каза още Шиърър.