В Англия очаквано се размечтаха след победата над Колумбия след дузпи снощи, която прати отбора на 1/4финал. 

За разлика от предишни големи първенство, този път Трите лъва стартираха без големи очаквания към себе си и това явно носи добри резултати. 

Хората на Гарет Саутгейт сега ще играят с Швеция, който е неудобен съперник за тях, но все пак са в по-лесния поток, тъй като избягват Бразилия, Белгия, Франция и Уругвай. Затова и Денис Уайз вярва, че отборът ще стигне до битката за трофея. 

„Смятам, че ще стигнем до финала. Наистина вярвам в това. Снощи бе страхотна вечер за отбора и феновете. Сега ни предстои важен мач срещу Швеция в събота, но вярвам, че можем да ги победим” заяви бившият английски национал. 

Според него в състава не са необходими промени, освен в лявата зона, където Ашли Йънг трябва да отстъпи мястото си на Дани Роуз. 

„Мисля, че Роуз се справи много добре, след като влезе. За мен това е единствената позиция, на която е възможна промяна. Радвам се за Пикфорд, който сега ще бъде невероятно уверен. Демонстрира страхотни рефлекси, а за Хари Кейн мога просто да кажа, че е от световна класа. Той вярва в себе си и е истниски лидер” не пести похвалите си Уайз.