Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт знае от какво се нуждае отборът му, за да се завърне сред европейския елит и да е претендент за медалите на всеки голям турнир. 

В събота англичаните бяха приземени със загуба с 1:2 от Испания у дома, а Саутгейт обяви, че големият  проблем е в средата на терена, където тимът не разполага с класен полузащитник. 

„Единственият такъв играч, който сме имали в моя живот, бе Пол Гаскойн и не съм сигурен, че той бе създаден, а по-скоро ставаше въпрос за уникален талант“ заяви наставникът, който бе съотборник с Газа през 90-те. 

„Вижда се, че първоначално в школите наблягат на техниката, а след  това се акцентира върху борбеността и способността да се владее топката. Нужно е обаче време, за да се пробие, докато Испания разполага с такива играчи отдавна“ добави той. 

Англия загуби 3 поредни мача за последно през 1988, като за двубоя с Швейцария утре се очакват множество промени сред титулярите. „Следващите 3 месеца ще бъдат сериозно предизвикателство и ще ни покажат къде точно се намираме. Аз обаче съм фокусиран напълно върху работата си, тъй като имам договор за още 2 години“ каза още Саутгейт. 

След мача с Швейцария англичаните ще гостуват последователно в Лигата на Нациите на Хърватия и Испания през октомври, а през ноември тимът ще приеме САЩ в контрола и Хърватия.