Английският национален вратар Джордън Пикфорд продължи договора си с Евертън и ще остане на „Гудисън Парк” поне до лятото на 2024-а година. 

Привлечен от Съндърланд през 2017-а, 24-годишният страж обра всички клубни награди на Карамелите за миналата кампания, а по време на световното първенство бе с ключови изяви за класирането на Англия на полуфинала. 

„Когато дойдох в Евертън прецених, че това ще бъде правилната стъпка в кариерата ми. Да играя редовно за клуб с такива традиции и история и пред тези невериятни фенове, определено ми помогна да се развия” коментира Пикфорд. 

„Сега целта ми е да играя в колкото мога повече мачове. Надявам се, че ще продължа да прогресирам, да ставам по-добър вратар и да играя редовно за Англия. Това е страхотен клуб за мен и вярвам, че ще зарадваме феновете си с отличия и всеки от нас ще се превърне в легенда на Евертън” добави той. 

През миналия сезон Пикфорд имаше 10 сухи мрежи, докато от началото на този все още не е запазвал вратата си без гол, като е получил 11 попадения.