Английската футболна лига (EFL) отложи в петък решението за "шпионаж" на Лийдс, след като продължава да разследва и търси разяснения в редица области.

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса призна миналия месец, че неговият треньорски щаб е наблюдавал тренировките на всичките си опоненти през този сезон. Това се случи, след като един от асистентите му бе отстранен от тренировъчния терен на Дарби Каунти ден преди сблъсъка им.

След победата на Лийдс над Дарби с 2:0 на "Еланд Роуд", EFL започна официално разследване на инцидента, който мениджърът на "овните" Франк Лампард описа като неетичен.

В официално изявление от EFL съобщиха: "След цялостен преглед на всички налични доказателства, беше установено, че остават редица области, които изискват допълнително проучване и изясняване.

Тези разследвания ще се проведат при първа възможност. След получаване и анализ на тези последващи разследвания ще бъде предоставена актуална информация по този въпрос и до този момент няма да бъдат направени допълнителни коментари."