Най дълго служилия във Висшата лига рефер Майк Дийн снощи влезе в историята, като показа своя червен картон №100, гонейки Ашли Йънг от Манчестър Юнайтед за 2 официални предупреждения при загубата на тима от Уотфорд с 1:2. 

Статистиката обаче показва, че Червените дяволи не са най-потърпевши от строгостта на Мистър Дийн, който по време на кариерата си често е бил критикуван за глупости, които прави на терена. 

Оказва се обаче, че най-често арбитърът е гонил футболисти от Челси и Манчестър Сити – по 9. От Нюкасъл е отстранявал 7, от Арсенал – 6, а от Стоук, Тотнъм и Уест Бромич по 5. 

Само шестима играчи обаче, са били отстранявани от него повече от веднъж – Андрю Коул, Ричард Дън, Фернандо Торес, Майк Уилямсън, Лоран Кошчелни и грешникът от снощи – Ашли Йънг. 

Съдията, който има 477 мача във Висшата лига, оставя далеч зад себе си Фил Дауд, който е с 67 червени картона, Майк Райли – 66, Греъм Пол – 63 и Мартин Аткинсън – 58. 

Дебютирал в първенството през септември 2000 година, първият изгонен от Дийн е Нолберто Солано от Нюкасъл, който на 14 април 2001 е отстранен за игра с ръка. След това има изгонен от него средно на 4,9 двубоя. Само през този сезон той вече е пратил по-рано в съблекалнята десетима футболисти в едва 24 срещи.