В Саутхемптън не се страхуват от Ливърпул. Това обяви треньорът Ралф Хазенхютъл преди мача межу двата тима в петък вечерта. 

Южняците се подобриха в последните седмици и след 3 победи в 4 мача се отдалечиха на 5 точки от опасната зона, така че ще бъдат уверени преди битката с претендента за титлата. 

„Начинът на тяхната игра е отличен пример за физически силен отбор, в комбинация с технически качества, скорост и добра организация. Така че спокойно може да помислите защо до момента единствено Манчестър Сити успя да спечели срещу тях” заяви Хазенхютъл. 

„Това обаче не означава, че ние сме уплашени. Не се страхуваме да излезем на терена. Играем у дома, феновете ще ни подкрепят и ще ни дадат кураж, а в един мач никога не се знае какво може да се случи. Ние трябва да сме готови да използваме шанса си и да вземем нещо от двубоя” добави той. 

„Познавам Клоп като изключително честен човек. Знаем се отдавна, макар и да не сме се изправяли често един срещу друг. От време обаче сме в професията” каза още Хазенхютъл.