Бившият съдия от английската Висша лига Марк Клатънбърг призна, че винаги е бил фен на Нюкасъл Юнайтед. Клатънбърг е футболен съдия от 1999-а година, а от 2004-а година ръководи мачове от Висшата лига. От 2006-а година беше включен в листата на ФИФА.

Върхът в кариерата му е през 2016-а година, когато ръководи три големи финала: за Купата на Англия, в Шампионската лига и на Европейското първенство. Година по-късно той реши да замине за Саудитска Арабия, а след известно прекъсване реши да се премести в Китай и да ръководи мачове от местната Суперлига.

Днес той даде импровизирано интервю пред фенове на футбола в социалните мрежи, като един от въпросите беше на кой отбор е фен. Набеденият през годините за привърженик на Манчестър Юнайтед Клатънбърг реши да си признае и написа в Туитър: "Нюкасъл Юнайтед! Най-добрият отбор в света!"

След това той допълни, че е от Консет - градче, което е едва на 23 километра югозападно от Нюкасъл и логично като малко момче с баща си е бил на трибуните на Сейнт Джеймсис Парк. Така любовта му към Свраките е останала завинаги.