Нюкасъл на практика си осигури оцеляването във Висшата лига, след като надви с 1:0 Лестър като гост в първи мач от 34-ия кръг на английския елит. 

Така Свраките имат 38 точки, с 10 пред 18-ия Кардиф, който макар и с два мача по-малко, е трудно да се приеме, че ще успее да догони черно-белите. 

Лисиците търсеха 5-и пореден успех след идването на Брендън Роджърс, но допуснаха неочаквана загуба и получиха удар в битката за 7-ото място. Те останаха с 47 точки, но могат да бъдат изпреварени от Уулвърхемптън, Евертън и Уотфорд. 

Айосе Перес вкара победния гол за Нюкасъл, когано в 32-ата минута се възползва от центриране на Мат Ричи и реализира с глава. 

Като цяло хората на Рафа Бенитес бяха организирани и не допуснаха много положения пред вратата си. Най-добрата ситуация за Лестър бе пропусната от Джейми Варди в 80-ата минута, когато от чиста позиция стреля неточно. 

Преди това при 0:0 Соломон Рондон стреля в гредата от свободен удар за Свраките, които постигнаха първата си победа навън във Висшата лига за 2019-а година. Предишният им успех бе в средата на декември срещу Хъдърсфийлд.