Рафаел Бенитес остана доволен от поредните разговори с шефовете на Нюкасъл относно бъдещето си и обяви, че отборът му няма да прави услуги в битката за титлата. 

Договорът на наставника изтича през лятото и до скоро той не бе особено обнадежден, че ще остане предвид посоката на развитие на Свраките. Сега обаче има развитие в положителна посока след разговорите с изпълнителния директор Лий Чарнли. 

„Нещата малко се придвижаха напред. Последните разговори бяха позитивни. Ще срещнем обаче отново с Лий Чарнли, след което ще ви уведомя за развитието на ситуацията“ коментира Бенитес преди мача с Ливърпул. 

„Зная, че феновете ме подкрепят, което правят още от първия ми ден тук, така че това не може да не ме радва. Наистина има лек прогрес, но в крайна сметка ще видим как ще приключи всичко. Имаме време да намерим решение“ добави той. 

Рафа, който е бивш мениджър на Ливърпул обяви, че няма да прави услуги на бившия си тим, който се бори за титлата. „Ние сме професионалисти и имаме отговорност пред нашите фенове на своя стадион, така че трябва да дадем най-доброто от себе си. Имам приятели и в Ливърпул, и в Манчестър Сити, но през тази седмица не съм говорил с никой от тях“ каза още Бенитес.