Галерия

Манчестър Юнайтед (1995/96)

<p>Манчестър Юнайтед (1995/96)</p> <p>Нюкасъл имаше преднина от 12 точки на 1-то място и всички виждаха как титлата отива на &quot;Сейнт Джеймсис Парк&quot; за първи път от 1927 г. Манчестър Юнайтед обаче не си беше казал последната дума и накрая грабна златните медали със звезди като Райън Гигс, Дейвид Бекъм и Ерик Кантона, които бяха с основна заслуга за преодоляването на &quot;свраките&quot;. Двете победи над Нюкасъл в директните мачове натежаха.</p>

Манчестър Сити и Ливърпул ще решат титлата на Англия в последния кръг на Висшата лига.

В него "гражданите" гостуват на Брайтън, докато мърсисайдци приемат на "Анфийд" Уувърхемптън. Преди сблъсъците настоящите шампиони имат крехка преднина от една точка на върха и държат всичко в свои ръце.

Вижте класирането във Висшата лига

Но не един или два пъти сме ставали свидетели на исторически обрати на Острова в последния ден от първенството. И Сити, и Ливърпул, са участвали в други вълнуващи истории в борбата за титлата.

За жалост на "червените", те са на губещата страна в ерата на Висшата лига, докато Сити е триумфирал по невероятен начин. Не, по най-паметния начин в историята на шампионата.

Разбира се, говорим за сезон 2011/12. Но какво стана през него, както и в други интересни противопоставяния, припомнете си в прикачената ни галерия

Снимки: Reuters.com