Легендата на Нюкасъл Алан Шиърър също негодува срещу напускането на Рафа Бенитес, който не успя да се споразумее за новия си договор и се разделя със Свраките. 

„Както всеки фен на Нюкасъл, аз също съм разбит от това, че той си тръгва. Това е много тъжно и огромен удар за клуба. Просто е нелепо обаче, че трябваше да се стигне дотук“ пише Шиърър в колонката си във вестник „Сън“. 

„Нюкасъл имаше късмет да разполага с мениджър от световна класа, който вършеше отлична работа, а сега му позволи да си тръгне просто така. Просто няма смисъл! В социалните медии се вижда колко са ядосани феновете, но те не обвиняват Рафа, както и аз“. 

„Той бе брилянтен, но в един момент напълно загуби вярата си в тези, за които работи, което не се случва за първи път при Майк Ашли. Той, както и привържениците заслужават много повече. Сигурен съм, че скоро пропагандата ще заработи и ще се появят информации, колко много пари е имал на разположение“. 

„Аз и феновете обаче, знаем истината. Ашли пропусна възможността да работи дългосрочно с Бенитес, който можеше да изведе клуба на следващото ниво. Вместо това за пореден път се случва едно и също“. 

„Въпреки безспорните си качества Рафа остана с отбора в Чемпиъншип, върна веднага Нюкасъл в елита и финишира 10-и и 13-и с ограничен бюджет. Той даде вяра на привържениците и показа страст към работата си и клуба. Единственото, което искаше бе най-доброто за клуба“. 

„Целта на Майк Ашли е просто оцеляването, но Рафа е по-голям и по-добър от това. Той не иска битка за спасение, а тимът да върви напред. Той сам носеше между 10 и 15 точки на сезон. С него нямаше шанс отборът да изпадне. Сега обаче изобщо не съм сигурен и се страхувам от най-лошото“.