Легендата на Арсенал Патрик Виейра е готов да проведе разговори с Нюкасъл относно освободената от Рафа Бенитес мениджърска позиция, но от Ница няма да го пуснат лесно. 

43-годишният французин има някои опасения относно работата със собственика Майк Ашли, след като на Лазурия бряг се радва на сериозна свобода, но все пак е сред кандидатите за позицията на „Сейнт Джеймсис Парк”. 

Според вестник „Сън” той иска да направи следващата стъпка в кариерата си и да започне работа във Висшата лига, но френският клуб ще направят всичко, за да го задържат.  

Ница завърши на 7-о място през изминалия сезон, но има известна несигурност относно собствеността на клуба, а и голямата цел на Виейра е да работи като мениджър в Англия и да стартира от Нюкасъл не изглежда никак лоша възможност. 
 
На този етап от Свраките все още на са търсили французина, тъй като продължават да обмислят вариантите. Помощникът на Пеп Гуардиало – Микел Артета също е вариант, след като се смята, че Джордитата търсят млад специалист, който би имал минимални претенции относно бюджета на клуба, за разлика от Бенитес.