След като се раздели с мениджъра Рафаел Бенитес, сега Нюкасъл е на път да загуби и най-добрия си футболист, което съвсем ще вбеси феновете на тима. 

Английските медии съобщават, че Свраките са се съгласили да продадат на Лестър атакуващия футболист Айосе Перес за 30 милиона паунда. Сделката ще бъде факт, след като испанецът премине медицинските тестове и договори личните си условия. 

Перес изкара 5 сезона в Нюкасъл, като последният бе и най-добрият му, след като реализира 12 гола във Висшата лига и бе най-резултатният играм в състава. 

Говореше се, че той може да се върне в родината си, но сега явно е на път да премине в състава на Брендън Роджърс и да подпомогне нападението на Лисиците и Джейми Варди. 

Този ход на Нюкасъл обаче показва, че предстои още по-трудна кампания за отбора, който и миналия сезон имаше проблеми, но все пак се отдалечи от неприятностите и си гарантира оцеляването. Майк Ашли трудно дава пари за играчи и който и да бъде назначен за треньор, определено няма да има на разположение сериозен талант.