Астън Вила спечели първата си победа след завръщането си във Висшата лига, след като надви Евертън с 2:0 у дома. Двубоят бе първи от 3-ия кръг. 

Уесли откри в 21-ата минута, след като бе изведен отлично от Хота и отбеляза с прецизен изстрел, след като и Йери Мина не успя да блокира удара. Това бе първото попадение във вратата на Сините, които запазиха суха мрежа в първите си два мача от сезона. 

Като цяло домакините бяха по-добри до средата на второто полувреме, но след това имаха и късмет, за да запазят трите точки, след като Мърсисайдци се подобриха и натиснаха. 

В 82-ата минута Алекс Айоби стреля в гредата за Карамелите, а в 89-ата Тио Уолкот не успя да намери мрежата от чиста позиция, след като от въздуха прати топката над вратата от границата на вратарското поле и не съумя да използва добрия пас на Мойс Кийн. Лука Дин също не показа точен мерник. 

В добавеното време резервата Ел Гази оформи крайния резултат при контраатака и пас на Макгин. Така двата тима се изравниха по точки, като имат по 4 и със сигурност в Бирмингам са изключително доволни от успеха, който ги изкачи в средата на класирането.