Тайрън Мингс заяви, че неговата повиквателна за английския национален отбор е едно от най-хубавите неща в кариера му до момента. 26-годишният защитник на Астън Вила беше полупрофесионален играч, работейки като ипотечен съветник, но сега има шанса да носи екипа на Англия.

"Когато играех футбол не на професионално ниво, имах други цели. Бях ипотечен съветник. Да играя за Англия ми изглеждаше като някакъв различен свят. Имах нужда да се върна на изцяло професионалното ниво в играта. Когато си стоях на бюрото и давах консултации на хората за техните ипотечни кредити, не си представях, че повиквателната за националния отбор е достижима цел. Имах късмета да работя с добри треньори и имах шанса да достигна до този момент. Сега обличането на националната фланелка е още по-сладко", заяви Мингс, който беше преследван от контузии в продължение на близо две години.

През 2019 година бранителят премина за постоянно от Борнемут в Астън Вила за 20 милиона лири. Преди това той игра като преотстъпен за тима от Бирмингам. В събота Англия посреща България в квалификация за Евро 2020.