Англия е на път да запише десетилетие без загуба в квалификации, ако тази вечер избегне поражение от Косово, което разбира се е много вероятно да се случи. 

Трите лъва за последно загубиха мач за класиране на световно или европейско първенство през есента на 2009-а от Украйна с 0:1. 

След това последваха 42 двубоя без поражение в подобни срещи, като от тях бяха спечелени 33, а равенствата са едва 9 и при нов успех довечера до голяма степен ще си осигурят място и на еврофиналите догодина. 

Очаква се Гарет Саутгейт да направи промени в отбора си, като пусне още от началото Джейдън Санчо, а смени и крайните си защитници в сравнение със сблъсъка с България. Наставникът обаче предупреди играчите си да не подценят съперника, който е без загуба до момента в квалификациите. 

„Съперникът играе с голям ентусиазъм и старание, което ще направи мача наистина приятен за гледане. Те ме впечатлиха и резултатите им не ме изненадват. Трябва да сме внимателни, но си мисля, че може да имаме повече свободни пространства заради пресата им. Необходимо е да подходим с уважение и класа” коментира селекционерът.