Пеп Гуардиола и Юрген Клоп са направили Манчестър Сити и Ливърпул толкова силни, че двата отбора ще жънат победа след победа във Висшата лига и с нови мениджъри. Това заяви Жозе Моуриньо относно доминацията на "гражданите" и мърсисайдци в Англия.

През миналия сезон "небесносините" се превърнаха в първия тим на Острова, който печели всички трофеи в рамките на един шампионат. В първенството те завършиха с 98 точки, докато "червените" с 97. За момента се очертава отново Сити и Ливърпул да са над всички, тъй като още от самото начало окупираха първите две места в таблицата.

Вижте класирането във Висшата лига

"Сити демонстрира хармония, качество. Футболистите им се намират на една и съща вълна, споделят едни и същи идеи. Юрген Клоп пък се намира в добра позиция в Ливърпул. Има стабилност, може да контролира ситуацията. Да, Пеп е фантастичен треньор, Юрген е същият. Издигнаха отборите си до такова ниво, че утре да имат нов мениджър, ще продължат да играят по същия начин", заяви Специалния, който в Англия е бил начело на Челси и Манчестър Юнайтед.

В следващия кръг на Висшата лига "гражданите" приемат Уотфорд и ще се опитат да се върнат на победния път след изненадващата загуба с 2:3 от Норич. Ливърпул пък има тежко гостуване на "Стамфорд Бридж" и ще иска да запази 100%-вия си актив.