Мениджърът на Евертън Марко Силва ще води отбора поне в още един мач, но при загуба от Уест Хям в края на другата седмица, ще бъде уволнен, твърди „Дейли Мейл“. 

Наставникът е под сериозно напрежение заради смъкването на Карамелите в зоната на изпадащите, но главният акционер Фархад Мошири все още продължава да го подкрепя. 

Двамата са разговаряли на няколко пъти през последвните дни и са се обединили около мнението, че ако резултатите не се подобрят ще е необходима промяна. Днес предстои среща на борда на директорите, но се очаква Силва да получи кредит поне за още един двубой. 

Евертън похарчи повече от 100 милиона паунда за нови футболисти през лятото, но стартира лошо сезона като има едва 7 точки до момента, често получава голове от статични положения и загуби последните си 4 мача. 

За наследници на Силва се спрягат имената на бившия наставник Дейвид Мойс, който е считан за фаворит да се завърне на „Гудисън Парк“, но освен него се говори и че Микел Артета и Ерик тен Хаг също са в списъка за евентуален наследник на Силва.