Полузащитникът на Евертън Андре Гомеш е претърпял операция след ужасяващата контузия, която получи и интервенцията е преминала „изключително добре”. 

Португалецът счупи десния си глезен в мача с Тотнъм, но се очаква да се възстанови напълно. Той ще остане няколко дни в болницата, след което ще започне рехабилитация. 

„От името на Андре, клубът иска да благодари на всички фенове на Евертън, както и на останалите от голямото футболно семейство, които изразиха съпричастност и подкрепа към него след случилото се. Процедурата премина изключително добре” се казва в сайта на Карамелите. 

„Предпочитам да бяхме загубили с 0:5 и това да не се бе случвало” заяви нападателят Ченк Тосун, след като всички играчи бяха потресени от случилото се, Сон напусна ридаейки след червения картон, който получи, а след това бе заменен и Орие, който неволно причини травмата, падайки върху крака на опонента. 

„Това е лош момент за нас. Ние обаче ще отдадем цялата си подкрепа за Андре и семейството му. Ще останем заедно и ще покажем духа, който демонстрирахме веднага след инцидента. Сигурен съм, че той ще се върне по-силен” коментира мениджърът Марко Силва.