Брендън Роджърс очаквано бе много доволен, след като Лестър срази Арсенал с 2:0, за да увеличи шансовете си да попадне в топ 4. 

Лисиците отново изиграха много добър мач и с голове на Джейми Варди и Джеймс Мадисън през второто полувреме стигнаха до триумфа. 

„Страхотно представяне срещу топотбор. В такъв мач трябва да покажеш най-доброто от играта си и ние го направихме в големи част от двубоя. Съперникът играеше на контраатака, с което трябваше да мине известно време преди да се справим с това, но след като успяхме, създадохме много ситуации“ заяви босът. 

„Те разполагат с много качество в нападение, така че трябваше да сме солидни в защита, да ги пресираме и след това стигнахме до първия си гол, който беше брилянтен и много важен. Показахме зрялост, която не спираме да подобряваме. Второто попадение се дължеше на работата на Уилфред Ндиди, а макар и ударът на Джеймс Мадисън да изглеждаше лесен, изобщо не бе така“ добави Роджърс. 

„Бяхме компактни и имахме контрола през повечето време. Радостен съм заради момчетата и феновете и сега реагирахме отлично, след като преди предишната международна пауза загубихме от Ливърпул. Последните срещи показват отлично развитие на отбора“ изтъкна още специалистът.