Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт оприличи скарването между Рахийм Стърлинг и Джо Гомес на несъгласие в едно семейство, но бе категоричен, че отборът е обединен. 
 
Твърди се, че звездата на Манчестър Сити се е ядосал на защитника на Ливърпул, който се шегувал с някои от останалите играчи и се е опитал да го хване за врата, казвайки му „мислиш се за голям мъж, така ли?“. 
 
Двамата се скараха още след дербито в неделя и явно емоциите не са били отминали, а в резултат Стърлинг отпадна за мача с Черна гора, въпреки че се извини. 
 
„Взехме решение Рахийм да не бъде част от състава за следващия двубой и за мен това означава край на всичко. Трябва да продължим напред и да останем единни, което е най-важното. Впечатлен съм от начина, по който тренираха момчетата. Ние сме семейство, а в една семейство винаги има несъгласия. Най-важното обаче, че тези неща се изчистват и продължаваш напред“ заяви Саутгейт. 
 
„Трябва да сме максимално справедливи по отношение на всяко едно решение, което взимаме. Много от играчите от първия отбор бяха активни в дискусията. Това е важно, за да получа усещане, къде сме като група. Решенията обаче са моя отговорност. В последните 2 години се сплотихме и това не е изчезнало. Сега просто трябва да мислим за футбол, защото ни предстои важна квалификация“ добави той.