Англия помете Черна гора със 7:0 на „Уембли“, за да спечели категорично мач №1000 в историята си и да се класира за европейските финали догодина. Балансът на отбора е 569 победи, 241 равенства и 190 загуби. 

Домакините решиха всичко с 5 попадения още до почивката, като оставиха зад себе си скандала от началото на седмицата и имат 18 точки преди последните мачове от група А, които обаче са без значение. 

Хари Кейн наниза хеттрик, а Бен Чилуел направи 3 асистенции за успеха, при който обаче всички играчи на домакините играха много силно. Феновете се насладиха на страхотно шоу от домакините, които вкараха повече от 6 гола на в „Храма на Футбола“ за първи път 1987-а срещу Турция. 

Гарет Саутгейт наистина пусна много млад стартов състав, като заложи на играчи като Хари Уинкс, Джейдън Санчо, Мейсън Маунт и Маркъс Рашфорд, които обаче доминираха по категоричен начин, водени от лидера Хари Кейн. 

Те откриха още в 11-ата минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн, който бе изведен от Бен Чилуел и вкара с отличен удар първия си гол за Трите Лъва от юни 2017-а! 

Малко след това англичаните можеха да получат дузпа за игра с ръка на Софранац, но така или иначе Хари Кейн удвои преднината след попадение с глава в 18-ата минута. Само 6 минути след това голмайсторът на Тотнъм пак реализира по подобен начин, а асистенцията пак бе на Чилуел. 

В 26-ата минута Пикфорд спаси опасен удар с глава на Шимич преди Маркъс Рашфорд да направи 4:0 след добавка, след като изстрел на Магуайър с глава бе отразен от вратаря. 

В 37-ата минута пък Кейн оформи хеттрика си, след като отлично овладя топката и реализира 31-ия си гол с екипа на националния отбор. Това беше и третия му хеттрик за Трите лъва. 

На почивката имаше специална церемония по случай мач №1000 на домакините, като на терена излязоха бивши национали сред които Уейн Руни, Пол Гаскойн, Сол Кембъл, Тони Адамс и Дейвид Джеймс. 

След подновяването на играта домакините малко понамалиха натиска и първите 15-20 минути не бяха особено атрактивни. Гарет Саутгейт направи очаквано две ранни смени преди в 66-ата минута Тами Ейбрахам да направи двойно с Рашфорд и да стреля. Вратарят изби в Джейдън Санчо, след което топката отскочи нависоко, след това Маунт не успя да стреля добре, но пък се получи рикошет в Софранац, който си отбеляза нещастен автогол. 

След още няколко минути, в които пак нямаше кой знае какви събития, дойде ред и на Тами Ейбрахам да вкара дежурния си гол, който дойде след подаване на Санчо. Това бе първото попадение на младока за първия тим след 16 за младежките формации, с което той оформи знаменитата победа. 

Англия – Черна гора 7:0
 
1:0 Окслейд-Чембърлейн 11
2:0 Кейн 18
3:0 Кейн 24
4:0 Рашфорд 30
5:0 Кейн 37
6:0 Софранац 66
7:0 Ейбрахам 84
 
Англия: Пикфорд, Александър-Арнолд, Стоунс, Магуайър, Чилуел, Окслейд-Чембърлейн (56 Мадисън), Уинкс, Маунт (70 Гомес), Санчо, Кейн (56 Ейбрахам), Рашфорд
Черна гора: Миятович, Весович, Софранац, Шимич, Радунович (46 Распопович), Хоцко, Лагатор, Вукчевич, Йовович, Хаксабанович (74 Болиевич), Бечирай