Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов коментира мениджърската рокада.

Клубът снощи уволни Маурисио Почетино заради слабото начало на сезона. На негово място беше назначен Жозе Моуриньо, който подписа договор до лятото на 2023 г. Това е третият отбор на Специалния във Висшата лига след Челси и Манчестър Юнайтед.

"Решението беше странно, но имаше нужда от промяна. Това беше голяма изненада за мен, не го очаквах. Не мисля, че някой го е очаквал. За мен Почетино беше перфектният човек за клуба. След известно време идва момент, в който се нуждаеш от промяна, защо свикваш с определени неща, достигаш потенциала си и спираш да прогресираш. Когато това се случи, трябва да направиш промяна. Това не е благоприятно и за двете страни, така че те се разделиха. Съжалявам за това тяхно решение".

Вижте класирането във Висшата лига

"В Тотнъм намериха перфектния за нов мениджър. Това назначаване ще внесе нов живот в отбора, ще реорганизира нещата и хората ще започнат да се доказват. Футболистите трябва да са доволни, защото ще играят под ръководството на един от най-добрите мениджъри в света и това е чудесна възможност за тях. Ръководството явно си е мислело: "Където и да отиде, той носи трофеи", а Тотнъм има нужда от трофей, говорим за това непрекъснато. Той има нужния опит и може да им донесе трофей, за да усетят триумфа, да развият манталитет на победители и да свикнат с това. Той вече е спечелил толкова много в кариерата си и ще е интересно да видим дали вече е улегнал. Ще донесе нови идеи, нов начин на игра, нови упражнения на тренировките и на всички играчи ще им се наложи да се проявят", написа Бербатов в обичайната си колонка за Betfair.

Голмайстор №1 в историята на България игра за Тотнъм между 2006 и 2008 г. В 70 мача във Висшата лига той вкара 27 гола и спечели Купата на Лигата, след което премина в Манчестър Юнайтед за рекордните по онова време за "червените дяволи" 30,75 млн. паунда. Наскоро Бербатов официално обяви края на кариерата си.