В Лестър може би ще си отдъхнат, тъй като голмайсторът Джейми Варди може би не е пострадал сериозно, разкри мениджърът Брендън Роджърс след победата с 4:1 над Уест Хям. 

Нападателят напусна в края на първото полувреме със съмнения за травма в задната част на бедрото, но след това е станало ясно, че проблемът е друг. 

„Добрата новина е, че не става въпрос за бедрото. Той е усетил болка в седалищния мускул и трябва да изчакаме и да видим как ще се чувства в следващите 2-3 дни“ заяви Роджърс. 

Мускулните травми в бедрото се считат за много опасни и сега надеждите са, че дори и да се наложи Варди да отсъства, това няма да бъде задълго. Нападателят има 17 гола през  сезона и води при реализаторите във Висшата лига. 

Лестър обаче се справи добре и без него, като Келечи Ихеаначо се включи силно от пейката, а Айосе Перес добави две попадения в края. 

„Като цяло мисля, че играхме много добре. Още от началото действахме на високо темпо и скоростта в играта ни наистина бе на ниво. Създадохме редица положения и заслужавахме да се победим, така че съм доволен“ каза още Роджърс.