Уест Бромич увеличи шансовете си за директна промоция за Висшата лига, след като дръпна с 6 точки на преследвачите в Чемпиъншип. 

Дроздовете спечелиха с 2:1 гостуването си на Рединг и вече имат 62 точки, въпреки че изостанаха в началото, след като Джордж Пушкаш реализира дузпа за Роялс. 

Матеус Перейра обаче изравни в средата на първото полувреме, а малко след почивката Кайл Бартли, който преди това бе направил наказателния удар, се реваншира с гол, след  който хората на Славен Билич нямаха проблеми да останат начело. 

Фулъм не успя да излезе втори, след като стигна само до 1:1 срещу Милуол. Александър Митрович вкара за Котиджърс след само 3 минути, но малко след това Бодварсон изравни след спорно попадение, при което имаше неотсъдена засада. 

Джед Уолъс пропусна дузпа за Милуол в средата на първото полувреме, стреляйки над вратата, преди в края Кабано да удари греда за Фулъм, който дели второ-трето място с Лийдс с по 56 точки. 

Битката обаче е много здрава, тъй като след тях са Брентфорд и Нотингам с по 54, а зоната на плейофите се затваря от Престън, който е с 53 и с цели 7 преднина пред 7-ия Бристъл Сити.