Бившият нападател на Ливърпул Даниел Стъридж получи забрана да играе футбол до средата на юни и бе глобен със 150 000 паунда, след като бе признат за виновен в нарушаване на правилата на ФА за залагания. 

Футболистът, който разтрогна договора си с Трабзонспор в понеделник сутринта, бе глобен със 75 000 лири и наказан за 2 седмици миналия юли, след като комисията разследвала неговия случай прецени, че той е осигурил на брат си „вътрешна информация“ и го инструктирал да заложи на негов потенциален трансфер в Севиля през януари 2018-а. 

От ФА обаче поискаха по-сериозно наказание и в крайна сметка и обжалването не само бе прието, но Стъридж бе признат за виновен и за още 2 обвинения, които първоначално бяха отхвърлени. 

„На Даниел Стъридж е забранено всякаква футболна дейност от днес до края на 17 ни 2020-а година. Апелативната комисия е съгласна, че първоначално наложеното наказание на г-н Стъридж е било твърде леко и го увеличава от 2 седмици до 4 месеца. Глобата му пък се удвоява до 150 000 паунда. Санкцията важи за целия свят“ се казва в официалното съобщение. 

„Бих искал да заявя, че в последните години ми бе трудно да се концентрирам върху футбола си и ще продължа кампанията и стремежа професионалните футболисти да могат да говорят свободно със семействата си без риск да бъдат обвинени. Освен това смятам, че залагания относно предстоящи трансфери не трябва да се допускат. Разочарован и опустошен съм, тъй като бе прието, че нито аз, нито някой друг е залагал, но въпреки това наказанието ми бе увеличено. Смятам, че е неправилно да получавам заплата от отбор, след като съм наказан и не мога да помогна“ заяви в специално изявление Стъридж.