Пандемията на коронавируса ще причини сериозни финансови загуби за Футболната асоциация на Англия, съобщават британските медии. Според "Таймс", цитиран от Standartnews.com, организацията ще загуби около 100 милиона лири. Заради пандемията вчера УЕФА отложи Евро 2020 за следващата година. В Англия, както и в почти всички останалите страни от Европа, временно са спрени мачовете от вътрешните турнири.

Междувременно, вестник "Сън" съобщава, че клубовете от Висшата лига са разработили план за оставащата част от сезона. Предполага се, че оставащите 92 мача ще се играят без зрители и ще се състоят на ограничен брой неутрални стадиони. На един стадион на ден ще се провеждат по няколко срещи, а отборите ще играят през три дни. Планира се всички мачове да бъдат излъчени на живо.

Клубовете от Висшата лига се опасяват, че няма да могат да завършват сезона. В Англия има да се доиграват най-много срещи, отколкото в другите европейски първенства. 

Ръководителите на английския футбол също се притесняват от евентуално нарушаване на договора за телевизионните права на стойност 3 милиарда британски лири, ако този сезон не завърши.