Продължават спекулациите със съдбата на футболните първенства в Европа.

Предстоят няколко дни до поредната среща на клубовете във Висшата лига, на която се очакват важни решения за бъдещето на първенството. В този период ежедневно английските медии публикуват нови и нови сценарии за края на кампанията.

"Дейли Мейл", цитиран от "Стандарт", лансира оптимистичната версия, че сезонът ще бъде подновен още в първия уикенд на май, като планът е да завърши до 12 юли. 

Според изданието е важно Висшата лига да приключи най-късно до 16 юли заради договорите с телевизионните компании. След тази дата "Скай спортс" "Би Ти Спорт", както и компаниите, които притежават правата за излъчване в чужбина, могат да предявят претенции в размер на 762 милиона паунда.

Мачовете ще се без публика, без представители на медии, с минимално количество официални лица, както и съвсем базов телевизионен екип, който да осигури излъчването, пише Фокус. Екип за спешна медицинска помощ също е задължителен.

Ако се вземе това решение, най-голяматга радост ще е за Ливърпул, защото на тима му трпябват още две победи, за да бъде официален шампион.