От Висшата лига са изпратили съобщения до всички клубове с подробните разпоредби за предстоящите мачове, твърди "Дейли Мейл", цитиран от "Тема спорт".

Според изданието по време на мач на стадиона могат да присъстват до 300 души. В бройката са включени футболистите, представители на отборите и хора, свързани с излъчването на двубоя. Всеки клуб ще има право на 20 футболисти вътре в съоръжението - 18 играчи в групата и двама на трибуните.

Отборите ще имат до 12 души медицински щаб и до 10 директори и представители на ръководството. Екипът, който ще осъществи живото предаване, ще трябва да бъде в рамките на 98 души на стадиона и 75 извън него. Броят на пишещите журналисти също е ограничен - до 25 представители на медиите.

В така наречената "червена зона", която включва игрището и тунела, ще се допускат максимум 105 човека. Стаята на ВАР ще бъде в щабквартирата на Premiere League Productions - в Стоукли Парк.

Участниците от Висшата лига получиха разрешение да играят контролни срещи при стриктни мерки за безопасност преди подновяването на сезона по-късно този месец.

Отборите нямат право да пътуват повече от 90 минути до друг град за контролен мач и играчите трябва да се придвижват със собствените си автомобили. Срещите ще бъдат ръководени от треньорите вместо от съдии, а играчите трябва да представят отрицателни тестове за COVID-19. По план сезонът в Англия трябва да се поднови на 17 юни.