Астън Вила и Шефилд Юнайтед подновиха борбата във Висшата лига с мач без голове, който обаче ще се запомни с огромна грешка на технологията на голлинията, която не призна гол на Остриетата. 

Равенството може би изглежда логично на фона на показаното, след като и двата отбора имаха възможности. В крайна сметка бирмингамци не успяха да се измъкнат от опасната зона и остават 19-и с 26 точки. Шефилд Юнайтед има 44 точки и е 6-и. 

Иначе мачът започна с подкрепа за движението „Black Lives Matter“, като всичките 22-ма футболисти и рефера Майкъл Оливър и помощниците му коленичиха и показаха отношението си. Това се случи веднага след първия съдийски сигнал. 

По този начин ще стартират и останалите двубои, а на загрявката футболистите носеха тениски също против расизма. 

Домакините започнаха силно и Хендерсън спаси удар на Хърихейн в 6-ата минута, а малко след това Дейвис пропусна да вкара, стреляйки над целта пак след корнер. Макгин пък отклони с глава право в ръцете на вратаря. 

Остриетата бяха ощетени малко преди почивката, когато след свободен удар Ниланд се сблъска с Дейвис и сякаш падна с топката зад голлинията си. Технологията на голлинията обаче не сигнализира, което вбеси гостите, тъй като на повторенията наистина се виждаше, че топката е с целия си обем във вратата. Това бе първата подобна грешка на технологията. 

След паузата мачът остана отворен и равностоен с шансове и пред двете врати. Домакините действаха активно, но и Шефилд Юнайтед имаше възможности и в крайна сметка двубоят завърши 0:0.