Съвсем очаквано босът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър бе разочарован и бесен, след като отборът му бе ощетен от безпрецедентна грешка на системата на голлинията. 

Вратарят на Астън Вила Орян Ниланд очевидно премина зад голлинията с топката в края на първото полувреме, но реферът не получи сигнал за гол и след мача се оказа, че футболистите и гредата са успели да закрият видимостта на всички камери, което е довело до гафа. 

ВАР пък нямаше как да се намеси заради липсата на сигнал и по този начин Остриетата вероятно не успяха да спечелят много важни 3 точки. 

„Това е безпрецедентно и невероятно. Не знам да плача или да се смея. Съдията обаче не е виновен, защото след като никой от „Стокли Парк“ не е видял, а и 7-те камери също, той няма как да вземе решение. Всички обаче усетихме в момента, че това е гол. Изумително е, как най-напредналата лига в света не видя това попадение. Именно това е разочароващото“ заяви Уайлдър. 

„Миналата година големият пръст  на крака на Джон Лундстрам бе в засада и тогана чаках 10 минути да се вземе окончателно решение. Сега спокойно можех да чакам още 10 минути. Сигурен съм, че на съдиите също е много трудно да повярват в това, което стана. В крайна сметка всички видяхме, че има гол“ добави той.